SIGN IN

E-mail or password not valid
Try again or click Forgot your password link.

SIGN IN CREATE EVENT

 
Cafè Europa: "L'autonomia estratègica oberta. La dimensió geopolítica de les TIC"
Friday, 29 September 2023
09:00h - 10:00h
Online

Free

register


Description

Cafè Europa
Autonomia estratègica oberta.
La dimensió geopolítica de les TIC.

29 de setembre de 2023 | de 9h-10h (en línia)


Coincidint amb la Presidència espanyola del Consell de la Unió Europea, i en concret amb la Reunió ministerial informal que es farà a Barcelona el 22 de setembre sobre Transport, Telecomunicacions i Energia, dediquem la pròxima sessió del cicle de debats en línia Cafè Europa a parlar sobre un dels principals reptes estratègics que té la UE sobre la taula: la dimensió geopolítica de les TIC. 


El mercat tecnològic, així com el sector de les TIC, està actualment sotmès a una intensa competició entre els Estats Units i la Xina per veure qui imposa el seu model de gestió i assoleix el lideratge internacional. Un panorama internacional profundament interdependent i de desequilibri entre els països, entre aquells que posseeixen els recursos productius (normalment països del Sud global) i aquells que els controlen (normalment països del Nord global), creant grans vulnerabilitats davant els reptes i les crisis que sorgeixen. En aquesta cursa tecnològica global, la Unió Europea ha quedat més enrere, perdent part de la seva influència geopolítica, competitivitat tecnològica i autonomia estratègica.

Per exemple, actualment, el 15% de les connexions mòbils a Europa són 5G, mentre que els Estats Units i la Xina arriben al 40% i 74%, respectivament. A més, el 90% de les dades d'Occident s'emmagatzemen als EUA, i segons la Comissió Europea, caldrien 174 mil milions d’euros per complir els objectius de connectivitat del 2030.

Per això, és urgent repensar el rol d'Europa: com pot ser més forta i més autosuficient en el sector de les TIC? Com es pot trencar la bretxa digital amb la Xina i els EUA? Quina és la regulació digital que protegeix a la ciutadania en matèria de drets i deures davant el mercat? Què s'està fent des dels Estats i les ciutats?

De tot això i més, en parlarem amb dos experts:


- Eduard Martín, CIO de Mobile World Capital Barcelona.

- Pilar Conesa, pionera de la Smart City, fundadora i directora d'Anteverti, i membre del Consell Assessor de la Fundació Catalunya Europa.


La sessió serà presentada per Dolors Camats, directora de la Fundació Catalunya Europa, i moderada per Albert Royo, president de l'Associació Horitzó Europa, qui adreçarà les preguntes dels assistents al final de la sessió. 

El cicle de debats en línia Cafè Europa se celebra el darrer divendres de cada mes, amb caràcter divulgatiu per acostar temàtiques europees i internacionals a la ciutadania, i és organitzat per la Fundació Catalunya Europa i l’Associació Horitzó Europa. La durada de les sessions sempre és una hora, de 9h a 10h.

Per poder assistir a les sessions cal inscriure’s prèviament a través de l’enllaç.

Fundació Catalunya Europa
Fundació Catalunya Europa
Fundació Catalunya Europa
Fundació Catalunya Europa

Detalles

Date and Time

Friday, 29 September 2023
09:00h - 10:00h (Europe/Madrid)

Location

Online

Price

Free

Add to calendar

register

ShareOther events from this organizerView all events from this organizer
Registration not available

Registration for this event have ended.

Registration not available

Registration for this event have ended.

APP

Download our APP

 

OTHER BRANDS

Ticketerum
Formslaand

We customize the registration and ticket sales platform 100% for you

© 2017 - 2024 Inscribirme