SIGN IN

E-mail or password not valid
Try again or click Forgot your password link.

1. SIGN UP | 2. CREATE EVENT
I accept Terms & Conditions

Registration not available

Registration for this event have ended.

Registration not available

Registration for this event have ended.

Cafè Europa: "El paper d'Europa a la 28ª COP de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic"

Friday, 24 November 2023 · 09:00h - 10:00h (Europe/Madrid)

Free

register

Description

Cafè Europa

El paper d'Europa a la 28ª Conferència de les

Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic
24 de novembre de 2023 | de 9h-10h (en línia).

Enguany es compleixen set anys de l'Acord de París i ens trobem a set més per arribar al 2030, un dels horitzons més propers que la ciència va determinar per complir amb molts dels compromisos mediambientals i ecològics a escala global. Aprofitant aquesta fita, la 28ª COP de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, organitzada pels Emirats Àrabs Units a Dubai del 30 de novembre al 12 de desembre, es presenta com un fòrum crucial per retre comptes sobre la feina feta i sobre tot allò que cal continuar transformant per preservar el nostre planeta i viure millor.

La Conferència de les Parts (COP) va néixer després de la Cimera de Río del 1992 i del posterior llançament de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (UNFCC), quan els països membres van acordar convocar-se anualment per determinar l'ambició i les responsabilitats, i identificar i avaluar les mesures climàtiques.

En aquest fòrum la Unió Europea sempre ha jugat un paper important a l'hora d'introduir estàndards de progrés, però només amb això no n'hi ha prou. Coincidint amb el final de la Presidència espanyola i amb l'horitzó de les eleccions europees el juny del 2024, cal demostrar un lideratge més ferm i compromès davant dels altres grans actors internacionals, i vetllar per aconseguir un acord climàtic veritablement ambiciós.

De tot això, en parlarem al cicle de debats en línia Cafè Europa en la sessió del 24 de novembre de 9h a 10h amb dues expertes en aquest àmbit.

- Laia Pinós, cap adjunta de la Unitat del Green Deal Europeu de la Comissió Europea.
Maria Serra, activista pel clima, ambaixadora del Pacte pel Clima de la Unió Europea i cofundadora de Fridays for Future Barcelona.

La sessió serà presentada per Dolors Camats, directora de la Fundació Catalunya Europa, i moderada per Albert Royo, president de l'Associació Horitzó Europa.

El cicle de debats en línia Cafè Europa, organitzat per la Fundació Catalunya Europa i l’Associació Horitzó Europa, se celebra el darrer divendres de cada mes, amb caràcter divulgatiu per acostar temàtiques europees i internacionals a la ciutadania.

La durada de les sessions sempre és una hora, de 9h a 10h.

Per poder assistir a les sessions cal inscriure’s prèviament a través de l’enllaç.

Date and Time

Friday, 24 November 2023

09:00h - 10:00h (Europe/Madrid)

Location

Online

Price

Free

Add to calendar

register

Share