SIGN IN

E-mail or password not valid
Try again or click Forgot your password link.

SIGN IN CREATE EVENT

 
Cafè Europa: "El paper d'Europa a la 28ª COP de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic"
Friday, 24 November 2023
09:00h - 10:00h
Online

Free

register


Description

Cafè Europa

El paper d'Europa a la 28ª Conferència de les

Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic
24 de novembre de 2023 | de 9h-10h (en línia).

Enguany es compleixen set anys de l'Acord de París i ens trobem a set més per arribar al 2030, un dels horitzons més propers que la ciència va determinar per complir amb molts dels compromisos mediambientals i ecològics a escala global. Aprofitant aquesta fita, la 28ª COP de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, organitzada pels Emirats Àrabs Units a Dubai del 30 de novembre al 12 de desembre, es presenta com un fòrum crucial per retre comptes sobre la feina feta i sobre tot allò que cal continuar transformant per preservar el nostre planeta i viure millor.

La Conferència de les Parts (COP) va néixer després de la Cimera de Río del 1992 i del posterior llançament de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (UNFCC), quan els països membres van acordar convocar-se anualment per determinar l'ambició i les responsabilitats, i identificar i avaluar les mesures climàtiques.

En aquest fòrum la Unió Europea sempre ha jugat un paper important a l'hora d'introduir estàndards de progrés, però només amb això no n'hi ha prou. Coincidint amb el final de la Presidència espanyola i amb l'horitzó de les eleccions europees el juny del 2024, cal demostrar un lideratge més ferm i compromès davant dels altres grans actors internacionals, i vetllar per aconseguir un acord climàtic veritablement ambiciós.

De tot això, en parlarem al cicle de debats en línia Cafè Europa en la sessió del 24 de novembre de 9h a 10h amb dues expertes en aquest àmbit.

- Laia Pinós, cap adjunta de la Unitat del Green Deal Europeu de la Comissió Europea.
Maria Serra, activista pel clima, ambaixadora del Pacte pel Clima de la Unió Europea i cofundadora de Fridays for Future Barcelona.

La sessió serà presentada per Dolors Camats, directora de la Fundació Catalunya Europa, i moderada per Albert Royo, president de l'Associació Horitzó Europa.

El cicle de debats en línia Cafè Europa, organitzat per la Fundació Catalunya Europa i l’Associació Horitzó Europa, se celebra el darrer divendres de cada mes, amb caràcter divulgatiu per acostar temàtiques europees i internacionals a la ciutadania.

La durada de les sessions sempre és una hora, de 9h a 10h.

Per poder assistir a les sessions cal inscriure’s prèviament a través de l’enllaç.

Fundació Catalunya Europa
Fundació Catalunya Europa
Fundació Catalunya Europa
Fundació Catalunya Europa

Detalles

Date and Time

Friday, 24 November 2023
09:00h - 10:00h (Europe/Madrid)

Location

Online

Price

Free

Add to calendar

register

Share


Registration not available

Registration for this event have ended.

Registration not available

Registration for this event have ended.

APP

Download our APP

 

OTHER BRANDS

Ticketerum
Formslaand

We customize the registration and ticket sales platform 100% for you

© 2017 - 2024 Inscribirme