SIGN IN

E-mail or password not valid
Try again or click Forgot your password link.

1. SIGN UP | 2. CREATE EVENT
I accept Terms & Conditions

Registration not available

Registration for this event have ended.

Registration not available

Registration for this event have ended.

Polítiques municipals d'habitatge: Àrees estratègiques, sòl i plans locals

Wednesday, 05 May 2021 · 09:00h - 10:30h (Europe/Madrid)

Free

register

Description

L’habitatge s’ha convertit en una de les principals preocupacions per a moltes llars a Catalunya. Els preus de compra i de lloguer fan molt difícil l’accés a la casa i els seus costos graven de manera acusada les economies domèstiques. D’això se’n deriven pesants conseqüències: les situacions d’infrahabitatge, les dificultats per a l’emancipació dels joves, la xacra dels desnonaments, l’increment de l’endeutament familiar i la retracció del consum.  

Aquesta situació suposa un repte per als governs locals que han de fer front de manera quotidiana a les dificultats de la seva població envers les problemàtiques esmentades. Quines polítiques es poden impulsar des del món local per promoure l’habitatge assequible? Quines limitacions s’afronten?  

En aquesta primera sessió, comptarem amb la participació de l'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon i la regidora d'habitatge i rehabilitació de l'Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín. La presentació de la sessió i la moderació del debat anirà a càrrec d'Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB i membre del Patronat de la Fundació Catalunya Europa. 

La transformació de la ciutat és un cicle de debats organitzat per la Fundació Catalunya Europa juntament amb la Fundació La Caixa i el Club de Roma a Barcelona, amb el suport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Boi, l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet; i amb la col·laboració de Barcelona Global i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona.

"Polítiques municipals d'habitatge: àrees estratègiques, sòl i plans locals" és la primera de les 4 taules rodones que es celebraran en el marc de les "Jornades Municipalistes", que també inclouen les següents sessions: 

  • 12 de maig: Els reptes locals en matèria d’habitatge des del punt de vista del mercat, les necessitat de la població i la rehabilitació
  • 19 de maig: Els nous instruments que estan apareixent, en matèries de recursos, operadors i normativa
  • 26 de maig: La rehabilitació urbana i els Fons Europeus

Nota: Les dades aportades a través de formularis d'inscripció a la nostra newsletter, inscripció a esdeveniments i descàrregues de documents i que hagin comptat amb el seu consentiment en la recollida, s'incorporaran pel seu tractament a un fitxer de Mailchimp que gestiona la Fundació Privada Catalunya Europa - CIF G64693914. Adreça Postal. C/Sant Eusebi 48-50. Baixos. Local 3 08006 Barcelona. Tel. 932388932 e-mail: info@catalunyaeuropa.net amb la finalitat de gestionar la informació o el servei sol·licitat, així com per informar-lo dels nostres projectes, publicacions i esdeveniments, a través de la nostra newsletter. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, així com els continguts en el Capítol III del Reglament General de protecció de Dades (UE 2016/679) a l'adreça Fundació Catalunya Europa. C/Sant Eusebi 48-50. Baixos. Local 3. 08006 Barcelona o a la direcció de correu info@catalunyaeuropa.net prèvia acreditació de la seva identitat. Date and Time

Wednesday, 05 May 2021

09:00h - 10:30h (Europe/Madrid)

Location

Online

Price

Free

Add to calendar

register

Share