Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more Got it

SIGN IN

E-mail or password not valid
Try again or click Forgot your password link.

1. SIGN UP | 2. CREATE EVENT
I accept Terms & Conditions

Registration not available

Registration for this event have ended.

Seat Map

Click on the available seat of your interest

Seat not available

Seat occupied

Seat available

{$ seat.ticket.name $}

Zone {$ data.sections[seat.section].name $} Row {$ get_seat_row(seat) $} Seat {$ get_seat_column(seat) $}

{$ seat.ticket.price $} €

Qty. {$ total.quantity $} Price. {$ total.final_price | number:2 $}€

* Tax/VAT included

Les ciutats, motor del canvi climàtic. Conferència amb Koen de Ridder

Thursday, 15 November 2018 · 18:30h - 20:00h

Fundació Antoni Tàpies. Auditori

Free

register

Description

Les àrees urbanes són molt vulnerables als impactes del canvi climàtic, a causa de la gran concentració de persones, infraestructures i activitats econòmiques. A més, les ciutats tendeixen a agreujar els extrems climàtics com les onades de calor (a causa de l'efecte de la calor a la ciutat) i les inundacions (relacionades amb la gran proporció de superfícies impermeables).

Quins grans compromisos, i a quina escala, calen per fer front a aquests grans escenaris? ÉS possible impulsar-ho significativament des de l'àmbit metropolità? Com podem garantir que els compromisos adquirits resultin en actuacions efectives com les que fan falta?

En els últims anys, el centre de recerca belga VITO ha desenvolupat i validat un nou model informàtic per simular el clima urbà actual i futur, que explica els efectes microclimàtics com l'illa de calor urbana. Basant-nos en els resultats obtinguts amb aquest model, discutirem l'evolució esperada de l'estrès tèrmic a les zones urbanes per a diverses ciutats europees, considerant els escenaris del Panell Intergovernamental per al Canvi Climàtic (IPCC) fins a finals del segle XXI.

Finalment, discutirem breument les possibles mesures d'adaptació que impliquin la infraestructura verda urbana, tenint en compte els impactes de tota la ciutat i els impactes relacionats amb les mesures més localitzades, utilitzant indicadors adequats per fer-ho.

El ponent de la conferència serà Koen De Ridder , doctorat en física del clima per la Universitat de Louvain-la-Neuve. Més de 15 anys d’experiència en modelització numèrica de l’atmosfera, modelització del clima urbà i simulació de la qualitat de l’aire urbà.

Modera Xavier Rodó, professor i investigador ICREA a l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), on dirigeix el programa d’investigació en clima i salut. Entre 2008 i 2013 va ser director fundador de l’Institut Català de ciències del Clima (IC3). També ha estat investigador de la Universitat de Princeton i el Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS).

La conferència serà en anglès i hi haurà servei de traducció simultània al català.  

Date and Time

Thursday, 15 November 2018

18:30h - 20:00h

Location

Fundació Antoni Tàpies. Auditori

Carrer d'Aragó 255, 08007, Barcelona, ES

View Map

Price

Free

register

Share