SIGN IN

E-mail or password not valid
Try again or click Forgot your password link.

SIGN IN CREATE EVENT

 
Guerra per l'aigua i nexe amb l'energia i la justícia social. Conferència amb Kevin Winter
Thursday, 25 October 2018
19:00h - 20:30h
Fundació Antoni Tàpies. Auditori

Free

register


Description

Us recordem que la conferència tindrà lloc el 25 d'octubre a les 19:00h

El subministrament d’aigua i energia es veu seriosament amenaçat en un món on el clima es torna cada vegada més extrem i impredictible. Les ciutats que ja de per si viuen en entorns escassos d’aigua, pateixen el risc de quedar-se sense subministrament d’aquest recurs bàsic degut al creixement urbà i a l’ús excessiu d’aigua. Hi ha ciutats, com Ciutat del Cap, que s’enfronten al “dia zero”, aquell dia en què les aixetes ja no podran proporcionar aigua. La manera de respondre a la sequera i a com emmagatzemar l’aigua, en general demanen de grans inversions en infrastructures i tecnologia, com per exemple, les plantes dessaladores. Israel, entre altres països, ha mostrat com la tecnologia ens permet confiar en un model urbà segur i tecnocràtic basat en l’extracció d’aigua potable del mar, però a canvi d’una enorme despesa energètica. Com podem evitar els conflictes per l’aigua en un món dominat pel canvi climàtic? Quin és el cost social de les solucions a la sequera? Són les grans infraestructures la millor solució? Quines són les conseqüències de construir ciutats impermeables, evitant que l’aigua de la pluja pugui ser filtrada pel sòl i retornada als aqüífers? El nexe aigua i energia és un repte urbà per crear ciutats més resilients, sostenibles i justes.

Et convidem a participar a la conferència organitzada per la Plataforma Re-City en el marc del repte "Fem front al Canvi Climàtic. En aquesta ocasió, el ponent convidat serà Kevin Winter doctorat per la Universitat de Ciutat del Cap i professor i investigador principal a Urban Water Management Research Group del Departament de Ciències ambientals i geogràfiques de la Universitat de Ciutat del Cap. Ha dirigit el programa per adaptar-se a la crisi de l’aigua “Day Zero” degut a la sequera que està patint Sud Àfrica en els darrers 3 anys.

Modera la conferència el Dr. Lorenzo Chelleri, director del màster internacional "City Resilience Design and Management", investigador sènior de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i càtedra a la Urban Resilience Research Network (URnet). També forma part del grup de l'ONU per la creació del International Urban Resilience Institut (UN URI). 


Fundació Catalunya Europa
Fundació Catalunya Europa
Fundació Catalunya Europa
Fundació Catalunya Europa

Detalles

Date and Time

Thursday, 25 October 2018
19:00h - 20:30h (Europe/Madrid)

Location

Fundació Antoni Tàpies. Auditori
Carrer d'Aragó 255, 08007, Barcelona, ES
View Map

Price

Free

Add to calendar

register

Share


Mapa


Other events from this organizer

Registration not available

Registration for this event have ended.

Registration not available

Registration for this event have ended.

APP

Download our APP

 

OTHER BRANDS

Ticketerum
Formslaand

We customize the registration and ticket sales platform 100% for you

© 2017 - 2024 Inscribirme