Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more Got it

SIGN IN

E-mail or password not valid
Try again or click Forgot your password link.

1. SIGN UP | 2. CREATE EVENT
I accept Terms & Conditions

Registration not available

Registration for this event have ended.

Seat Map

Click on the available seat of your interest

Seat not available

Seat occupied

Seat available

{$ seat.ticket.name $}

Zone {$ data.sections[seat.section].name $} Row {$ get_seat_row(seat) $} Seat {$ get_seat_column(seat) $}

{$ seat.ticket.price $} €

Qty. {$ total.quantity $} Price. {$ total.final_price | number:2 $}€

* Tax/VAT included

"Combatre les desigualtats a la ciutat". Pla de formació. Sessió 3

Thursday, 14 March 2019 · 09:30h - 13:30h (Europe/Madrid)

Seu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Sala de Plens

Free

register

Description

PLA DE FORMACIÓ "COMBATRE LES DESIGUALTATS A LA CIUTAT"  

En una època de ràpid augment de les diferències econòmiques, la desigualtat s’ha convertit en un dels fenòmens que defineixen el nostre temps. Des de finals de la dècada dels setanta i amb l’acceleració dels processos de mundialització, els anàlisis de la desigualtat constaten com en la majoria de països s’ha concentrat la major part de la riquesa i els ingressos en poques mans i s’ha accentuat la desproporció entre l’1% de la població i la resta de la humanitat. L’evolució creixent de la desigualtat qüestiona els fonaments de les democràcies liberals i és una amenaça pel present i el futur de les nostres societats. La persistència de les desigualtats té unes efectes directes sobre la ciutadania i amenaça la cohesió social de les ciutats. Avui, la preocupació sobre les conseqüències de les desigualtats centren bona part dels debats de les ciències socials i de les principals institucions internacionals.

OBJECTIUS

La jornada formativa “Combatre les desigualtats a la ciutat”  és una introducció des d’una perspectiva interdisciplinària a un dels grans reptes globals que més condiciona l’esdevenir actual i futur. El programa té com a objectiu analitzar l’evolució i la mesura de les desigualtats, esbrinar algunes de les principals causes, així com comprendre les conseqüències en la ciutadania i l’impacte en el conjunt de la societat. Alhora aquest programa explora possibles respostes per lluitar i disminuir les desigualtats des de les polítiques de ciutat.

Aquest curs està orientat al món municipal amb l’objectiu de comprendre la verdadera dimensió de les desigualtats i el seu impacte local des d’un enfocament polític, teòric i pràctic. Per tant, està adreçat a alcaldes/ses, regidors/es i tècnics municipals.

METODOLOGIA I ORGANITZACIÓ DEL PLA DE FORMACIÓ

El curs s’organitza en sis sessions de 60 minuts cadascuna on s’adrecen alguns dels principals temes relacionats amb la desigualtat. En les primeres dues sessions s'han exposat les principals dades i enfocaments de referència sobre la desigualtat i en la darrera sessió es presentaran experiències i polítiques metropolitanes per combatre les desigualtats. La tercera sessió es centrarà en l'estudi dels indicadors de les diferents ciutats de l'àrea metropolitana i es debatrà sobre bones pràctiques i possibles mesures per combatre les desigualtats.  

Aquesta inscripció és per la tercera i última sessió que tindrà lloc el 14 de març.

Date and Time

Thursday, 14 March 2019

09:30h - 13:30h (Europe/Madrid)

Location

Seu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Sala de Plens

C/62, núm. 16-18. Zona Franca , 08040, Barcelona, ES

View Map

Price

Free

Add to calendar

register

Share