SIGN IN

E-mail or password not valid
Try again or click Forgot your password link.

SIGN IN CREATE EVENT

 
Cafè Europa: La nova llei europea contra la violència masclista
Friday, 31 March 2023
09:00h - 10:00h
Online

Free

register


Description

Cafè Europa: “Per una Europa lliure de violència masclista: com serà la futura llei europea?"

La Fundació Catalunya Europa i l’Associació Horitzó Europa organitzen  el divendres 31 de març de 9 a 10 h una nova sessió del cicle de debats online Cafè Europa per parlar de la nova llei europea contra la violència de gènere. Com es combat la violència masclista a Europa? Quins són els reptes, obstacles i objectius d'una futura llei europea als conjunts dels estats membres de la UE?

Actualment, els estats membres de la UE disposen de legislacions sobre violència de gènere, i també hi ha resolucions del Parlament Europeu, però encara no existeix un marc legal comú a tota la Unió Europea sobre la violència envers les dones i que inclogui totes les formes de violències.

Per això, el Parlament Europeu i la Comissió Europea estan treballant en una nova Directiva europea, reclamada des de fa anys per la societat civil i per alguns grups de l'Eurocambra, en l'àmbit de la lluita contra les violències masclistes i que estableixi unes definicions, normes i sancions comunes a escala europea. En aquest sentit, Espanya és un dels països pioners en les lleis de protecció de les dones, però la situació és molt desigual al conjunt d'estats membres de la UE.

Segons la darrera enquesta sobre desigualtat i violència envers les dones, l'Eurobaròmetre, el 44% dels europeus tenen una actitud obertament masclista. En països com Hongria, Polònia, República Txeca, Letònia i sobretot Bulgària la situació és especialment preocupant, ja que prop del 80% dels enquestats pensen que el paper de la dona "és ocupar-se de la llar i la família".

En aquesta sessió del cicle "Cafè Europa", comptarem amb les següents ponents:

  • Diana Riba, eurodiputada del Grup Verds-ALE ponent de l’informe sobre la Directiva europea contra les violències masclistes.
  • Lucía Avilés, magistrada especialitzada en violències masclistes i premi Meninas 2022 de la Delegació del Govern a Catalunya. 

Us esperem amb un cafè virtual.

La sessió estarà moderada per la directora de la Fundació Catalunya Europa, Dolors Camats, i el president de l'Associació Horitzó Europa, Albert RoyoAl final de la sessió, els assistents podran fer preguntes als ponents a través del xat online.

Fundació Catalunya Europa
Fundació Catalunya Europa
Fundació Catalunya Europa
Fundació Catalunya Europa

Detalles

Date and Time

Friday, 31 March 2023
09:00h - 10:00h (Europe/Madrid)

Location

Online

Price

Free

Add to calendar

register

ShareOther events from this organizer

Europa: Temps complexos, solucions democràtiques
Free
Wednesday 24 July 2024
Ateneu Barcelonès, Barcelona
Remaining: 3 days


View all events from this organizer
Registration not available

Registration for this event have ended.

Registration not available

Registration for this event have ended.

APP

Download our APP

 

OTHER BRANDS

Ticketerum
Formslaand

We customize the registration and ticket sales platform 100% for you

© 2017 - 2024 Inscribirme