SIGN IN

E-mail or password not valid
Try again or click Forgot your password link.

1. SIGN UP | 2. CREATE EVENT
I accept Terms & Conditions

Registration not available

Registration for this event have ended.

Registration not available

Registration for this event have ended.

Cafè Europa: "Instruments per la solidaritat: el Pacte Europeu de Migració i Asil"

Friday, 27 October 2023 · 09:00h - 10:00h (Europe/Madrid)

Free

register

Description

Cafè Europa
Instruments per la solidaritat:
el Pacte Europeu de Migració i Asil


27 d'octubre de 2023 | de 9h-10h (en línia).

Durant la  Presidència espanyola del Consell de la Unió Europea, entre juliol i desembre de 2023, es vol donar impuls a diferents aspectes que es consideren prioritaris per avançar cap a una unió més democràtica, més digital, ecològica i amb més justícia social. Entre aquests, està el repte de vetllar per una gestió més solidària i efectiva de la migració.

Per això, en la pròxima sessió del cicle de debats en línia Cafè Europa volem analitzar el nou Pacte Europeu de Migració i Asil, fruit de l'històric acord aconseguit el passat mes de juny entre els vint-i-set estats membres de la UE.

Quina és l'actual legislació europea sobre migració? Quines són les diferents posicions dels estats? Quins són els efectes dels controls fronterers? Com podem garantir els drets humans de les persones migrades i refugiades?

En aquests moments ens trobem en un moment crucial perquè cal un acord, que no arriba, per desplegar les propostes del nou Pacte. Algunes ja s'han aprovat i posat en marxa, però d'altres estan bloquejades en les negociacions entre el Parlament, la Comissió i els estats membres de la UE.

En aquest procés, Espanya pot tenir un paper clau com a president de torn del Consell de la UE. La intenció és tancar el pacte migratori abans que s'acabi la legislatura europea i se celebrin les eleccions europees el juny de l'any vinent.

De tot això en parlarem el divendres 27 d'octubre de 9h a 10h amb dos experts en migració i polítiques europees en aquest àmbit.

  • ​​​​Raül Hernández Sagrera, membre del Gabinet de la comissària europea d'Interior de la Comissió Europea, Ylva Johansson.
  • Cristina Fernández-Durán, assessora sènior d'incidència política Unió Europea-Sahel i especialista en migracions i asil a Oxfam Intermón.

La sessió estarà moderada per Dolors Camats, directora de la Fundació Catalunya Europa, i la presentació anirà a càrrec de Mark Jeffery, soci fundador de l'Associació Horitzó Europa, professor de la Universitat Ramon Llull i expert en polítiques europees.

El cicle de debats en línia Cafè Europa, organitzat per la Fundació Catalunya Europa i l’Associació Horitzó Europa, se celebra el darrer divendres de cada mes, amb caràcter divulgatiu per acostar temàtiques europees i internacionals a la ciutadania.

La durada de les sessions sempre és una hora, de 9h a 10h.

Per poder assistir a les sessions cal inscriure’s prèviament a través de l’enllaç.

Date and Time

Friday, 27 October 2023

09:00h - 10:00h (Europe/Madrid)

Location

Online

Price

Free

Add to calendar

register

Share