SIGN IN

E-mail or password not valid
Try again or click Forgot your password link.

SIGN IN CREATE EVENT

 
Cafè Europa: Com garantir la pau i la seguretat a Europa?
Friday, 28 April 2023
09:00h - 10:00h
Online

Free

register


Description

Cafè Europa: “Com garantir la pau i la seguretat a Europa?

Com garantir la pau i la seguretat a Europa en un context geopolític canviant? La Fundació Catalunya Europa i l’Associació Horitzó Europa us convidem el pròxim divendres 28 d'abril de 9h a 10h a una nova sessió del cicle de debats en línia Cafè Europa.

Comptarem amb Jordi Armadans Gil, politòleg, periodista i director de FundiPau entre 1996 i 2022, i autor del llibre Pau. El valor de la vida als nostres dies (2022), amb qui conversarem sobre les transformacions i reinterpretacions de la seguretat i la defensa de la pau a Europa.

Quins són els reptes en seguretat i política exterior de la UE? L'OTAN és més important que mai o ens cal un exèrcit europeu? On queda la defensa de la pau, el pacifisme entre els governs i la ciutadania europea? 
L'OTAN reclama als països de la UE un augment de la despesa militar fins al 2% del PIB, i Espanya ja ha incrementat fins al 23% la seva partida pressupostària en defensa, segons el Centre Delàs d'Estudis per la Pau.

Mentre assistim a una lògica de poder bipolar entre els Estats Units i la Xina, i amb una Rússia que no renuncia a perdre les seves esferes d’influència, la Unió Europea busca recuperar la seva importància geopolítica. Un context que amenaça les institucions multilaterals i una governança global necessàries per fer front als reptes comuns, com són la crisis energètica i climàtica, la seguretat alimentària o l’impacte de les noves tecnologies. La guerra i els conflictes presents ens allunyen cada cop més de la possibilitat de teixir i mantenir acords internacionals, i ens forcen a repensar com podem garantir la pau i la seguretat a Europa, i el paper de la UE davant d'aquests nous desafiaments.   

El debat serà presentat per Albert Royo, president de l'Associació Horitzó Europa, i serà moderat per Dolors Camats, directora de la Fundació Catalunya Europa, que mantindrà un diàleg amb el ponent i traslladarà les preguntes dels assistents a la sessió.

Fundació Catalunya Europa
Fundació Catalunya Europa
Fundació Catalunya Europa
Fundació Catalunya Europa

Detalles

Date and Time

Friday, 28 April 2023
09:00h - 10:00h (Europe/Madrid)

Location

Online

Price

Free

Add to calendar

register

Share


Registration not available

Registration for this event have ended.

Registration not available

Registration for this event have ended.

APP

Download our APP

 

OTHER BRANDS

Ticketerum
Formslaand

We customize the registration and ticket sales platform 100% for you

© 2017 - 2024 Inscribirme