SIGN IN

E-mail or password not valid
Try again or click Forgot your password link.

1. SIGN UP | 2. CREATE EVENT
I accept Terms & Conditions

Registration not available

Registration for this event have ended.

Registration not available

Registration for this event have ended.

Cafè Europa: Com garantir la pau i la seguretat a Europa?

Friday, 28 April 2023 · 09:00h - 10:00h (Europe/Madrid)

Free

register

Description

Cafè Europa: “Com garantir la pau i la seguretat a Europa?

Com garantir la pau i la seguretat a Europa en un context geopolític canviant? La Fundació Catalunya Europa i l’Associació Horitzó Europa us convidem el pròxim divendres 28 d'abril de 9h a 10h a una nova sessió del cicle de debats en línia Cafè Europa.

Comptarem amb Jordi Armadans Gil, politòleg, periodista i director de FundiPau entre 1996 i 2022, i autor del llibre Pau. El valor de la vida als nostres dies (2022), amb qui conversarem sobre les transformacions i reinterpretacions de la seguretat i la defensa de la pau a Europa.

Quins són els reptes en seguretat i política exterior de la UE? L'OTAN és més important que mai o ens cal un exèrcit europeu? On queda la defensa de la pau, el pacifisme entre els governs i la ciutadania europea? 
L'OTAN reclama als països de la UE un augment de la despesa militar fins al 2% del PIB, i Espanya ja ha incrementat fins al 23% la seva partida pressupostària en defensa, segons el Centre Delàs d'Estudis per la Pau.

Mentre assistim a una lògica de poder bipolar entre els Estats Units i la Xina, i amb una Rússia que no renuncia a perdre les seves esferes d’influència, la Unió Europea busca recuperar la seva importància geopolítica. Un context que amenaça les institucions multilaterals i una governança global necessàries per fer front als reptes comuns, com són la crisis energètica i climàtica, la seguretat alimentària o l’impacte de les noves tecnologies. La guerra i els conflictes presents ens allunyen cada cop més de la possibilitat de teixir i mantenir acords internacionals, i ens forcen a repensar com podem garantir la pau i la seguretat a Europa, i el paper de la UE davant d'aquests nous desafiaments.   

El debat serà presentat per Albert Royo, president de l'Associació Horitzó Europa, i serà moderat per Dolors Camats, directora de la Fundació Catalunya Europa, que mantindrà un diàleg amb el ponent i traslladarà les preguntes dels assistents a la sessió.

Date and Time

Friday, 28 April 2023

09:00h - 10:00h (Europe/Madrid)

Location

Online

Price

Free

Add to calendar

register

Share